Mandľovo čokoládové vajíčka

Napísala Aneta Gedeon

mar 31, 2021 | Sladké

Potrebujete:

1/2 hrnček mandľové maslo (použila som SLOWLANDIA)

2 PL javorový sirup

5-6 PL kokosová múka

horká čokoláda na polevu (aspoň 70 %)

kakaové maslo (alebo kokosový olej)

Postup:

V stredne veľkej mise zmiešajte mandľové maslo s javorovým sirupom. Pridávajte kokosovú múku po 1 PL a vypracujte tak cesto, ktoré bude pevné a ľahko tvarovateľné. Vložte vypracované cesto medzi dva papiere na pečenie a rozvaľkajte ho na hrúbku cca 1 cm. Odoberte vrchný papier na pečenie a vykrajujte vajíčka alebo iné formy podľa potreby. Vykrojené vajíčka položte na iný papier na pečenie. Cesto opakovane spracujte, aby ste ho celé použili. Na konci zostane malé množstvo, ktoré spracujte do guličky. Vložte vykrojené formy do mrazničky na cca 20 minút, aby trochu spevneli. Takto pevné potom jednoducho namáčajte v čokoláde, ktorú si vopred roztopíte s kakaovým maslom. Obalené položte na papier na pečenie. Na záver pofrkajte zvyškom čokolády a jemne posypte hrubozrnnou soľou. Nechajte čokoládu stuhnúť a servírtujte.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.