Mandľové sušienky

Napísala Aneta Gedeon

jún 24, 2021 | Sladké

Základom pre klasické orechové sušienky zvyknú byť orechové maslo, vajíčka a cukor.

Tieto sušienky sú paleo a vegánske s mandľovým maslom, kokosovým cukrom a ľanovými semiačkami, ktoré nahrádzajú vajíčko.

Čokoládové guličky sú najlepšie so 60% + obsahom kakaa.

Kokosový cukor pomáha vytvárať štruktúru sušienok, takže tekuté sladidlá nie sú vhodné.

Namiesto mandľového masla môžete použiť iné orechové alebo semiačkové maslo. Zakaždým budú mať inú chuť.


Mandľové sušienky

Aneta Gedeon
Tieto mandľové sušienky sú bez múky, bez vajíčka a rafinovaného cukru. Sú ľahké na výrobu a pozostávajú len z niekoľkých surovín.
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 30 mins
Course Dessert
Calories 585 kcal

Ingredients
  

  • 1 PL ľanové semiačka rozomleté alebo rozdrvené
  • 3 PL voda
  • 250 g mandľové maslo
  • 1/2 hrnček kokosový cukor
  • 2 PL strúhaný kokos
  • 1/2 ČL sóda bikarbóna
  • 3 PL čokoládové guličky
  • 1 štipka soľ

Instructions
 

  • Rozdrvte ľanové semiačka v mažiari alebo ich rozmixujte v mixéri (nemusia byť úplne rozomleté) a zmiešajte s vodou. Nechajte postáť 5 minút. Medzitým v stredne veľkej mise zmiešajte mandľové maslo, kokosový cukor, strúhaný kokos, sódu bikarbónu a čokoládové chipsy. Pridajte aj ľanové semiačka, ktoré majú po 5 minútach spolu s vodou mierne mazľavú konzistenciu a nahrádzajú vajíčko. Zmiešaním všetkých surovín vznikne tvarovateľné cesto. Použite lyžicu a tvarujte stredne veľké guličky, vrch jemne potľapkajte, aby bol rovný. Ukladajte ich s väčšou medzerou medzi sebou, pretože pečením sa mierne roztiahnu. Do každej vtlačte 1-2 čokoládových guličiek na povrch. Vložte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte 15 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Povrch jemne posypte soľou. Servírujte.

Notes

Množstvo kalórií je určených na 100g.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Recipe Rating