Kvas z červenej repy

Napísala Aneta Gedeon

nov 13, 2020 | Nápoje

Potrebujete:

4 ks červená repa

1,5 PL nerafinovaná soľ (himalájska)

2 l filtrovaná voda (alebo minerálna)

Postup:

Dôkladne očistite nádobu na kvas, drevené denko, na ktorom budete krájať cviklu a nôž. Najlepšie je po očistení prepláchnuť všetko prevarenou vodou, aby nezostali žiadne nečistoty. Očistite cviklu, nakrájajte na väčšie kusy. Vložte ju do veľkej nádoby o veľkosti 2,5 l a viac. Posypte soľou a zalejte vodou. Uzatvorte nádobu a uložte v tme na 8 dní. Môžete ju zabaliť do utierky a uložiť v kuchyni v chládku, nie na priamom slnku. Neotvárajte nádobu počas fermentácie. Po 8 dňoch by mal byť kvas hotový a môžete ho konzumovať. Zvyšok uložte v chladničke.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.