Kuracie prsia so špargľou a batátmi (AIP)

Napísala Aneta Gedeon

jún 9, 2021 | Hlavné jedlo

Potrebujete:

500g kuracie prsia

olivový olej

soľ

čierne korenie

2 ks stredne veľké batáty

2 strúčiky cesnak

1 zväzok špargľa

obľúbená zmes korenia (oregano, rozmarín, saturejka, tymián)

Postup:

Vo veľkej panvici zahrejte olej a pridajte na kocky nakrájané kuracie prsia (môžu byť aj mleté). Posypte soľou a čiernym korením a opekajte dozlatista. Vyberte z panvice a dajte bokom. Pridajte do panvice olivový olej a orestujte v nej ošúpané a na kocky nakrájané batáty (cca 10-12 minút), kým budú mäkké a mierne opečené. Posoľte ich. Vyberte z panvice a dajte bokom. Opäť pridajte do panvice trošku oleja a vložte do nej rozpučený cesnak a nalámanú špargľu. Posoľte a restujte domäkka a chrumkava, cca 4-5 minút. Nakoniec pridajte ku špargli do panvice späť mäso aj batáty, posypte obľúbenou zmesou korenia a krátko spolu orestujte, cca 1-2 minúty. Servírujte.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.