Krémový gratinovaný karfiol (AIP)

Napísala Aneta Gedeon

mar 21, 2022 | Prílohy

„Smotanová“ príloha bez mliečnych produktov a kokosu. Krém je vyrobený zo z ďalšej zeleniny – cukety a maslovej tekvice. Tieto prísady robia túto „syrovú“ omáčku krémovou a dodávajú jej žltú farbu.

Karfiol môžete zameniť za brokolicu. Tak máte ďalšiu skvelú krémovú zeleninovú prílohu.


Krémový gratinovaný karfiol

Aneta Gedeon
Krémový gratinovaný karfiol je lahodný, bez mlieka a kokosu. Je perfektný ako príloha. AIP, paleo, vegan.
Total Time 55 mins
Course Side Dish, Snack

Ingredients
  

  • 1 ks cibuľa
  • 5 strúčiky cesnak
  • 2 ks menšia cuketa
  • 3/4 hrnček maslová tekvica
  • 1 PL sušený tymián
  • 1 PL jablčný ocot
  • 3/4 hrnček filtrovaná voda
  • 2 PL tapiokový škrob
  • 1 ks väčší karfiol
  • 2 PL lahôdkové droždie
  • extra panenský olivový olej
  • himalájska soľ

Instructions
 

  • Karfiol rozoberte na menšie ružičky a dajte variť do osolenej vody. Varte 5 minút. Potom zlejte vodu a dajte bokom. Zahrejte panvicu s olivovým olejom. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, restujte 2-3 minúty. Pridajte očistenú a nakrájanú cuketu a tekvicu, soľ a tymián. Restujte cca 10 minút, alebo kým budú cuketa a tekvica zmäknuté. Vysypte celú zmes z panvice do mixéra, pridajte vodu, tapiokový škrob a jablčný ocot a rozmixujte do hladkej zmesi. Ak je zmes príliš hustá, pridajte malé množstvo vody. Do pekáča vylejte polovicu rozmixovanej zmesi, uložte do neho uvarený karfiol a zalejte zvyšnou rozmixovanou zmesou. Vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte cca 25 minút. Po dopečení vyberte z rúry a vrch posypte lahôdkovým droždím. Servírujte.
Keyword aip, gratinovany karfiol, paleo, peceny karfiol, vegansky nanuk

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Recipe Rating