Kokosovo čučoriedkový koláč (AIP)

Napísala Aneta Gedeon

dec 7, 2020 | Sladké

Potrebujete:

Korpus:

1 hrnček datle bez pecky

3 PL kokosový olej

3/4 hrnček arrowroot múka (alebo tapiokový škrob)

1/4 hrnček kokosová múka

1/4 ČL sóda bikarbóna

1/4 ČL soľ

1/2 ČL vanilkový extrakt

3 PL nesladená jablková šťava

Plnka:

200 g kokosový krém (kokosové maslo)

1 ČL vanilkový extrakt

1 PL javorový sirup

štipka soli

1 hrnček čerstvé čučoriedky

(alebo iné drobné ovocie)

Postup:

Datle namočte na 20 minút. Potom zlejte a dajte do mixéra. Rozmixujte s kokosovým olejom. Pridajte ostatné suroviny na korpus (arrowroot, kokosová múka, sóda bikarbóna, soľ, vanilkový extrakt a jablková šťava) a rozmixujte do celistvej hmoty. Formu s priemerom 20 cm natrite kokosovým olejom a dajte do nej hmotu z mixéra. Prstami ju poroztláčajte aj hore na okraj. Dajte do rúry vyhriatej na 175 stupňov na 15-20 minút, alebo kým budú okraje zlatisté. Potom vyberte a nechajte vychladnúť. Medzitým urobte plnku. Roztopte na miernom ohni kokosový krém, dajte bokom a pridajte do neho vanilkový extrakt, javorový sirup a štipku soli. Premiešajte a vylejte zmes do vychladnutého korpusu. Dajte do chladničky stuhnúť (cca 20-30 minút) a uložte na neho čerstvé čučoriedky. Servírujte.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.