Karfiolovo kelová polievka

Napísala Aneta Gedeon

mar 31, 2020 | Polievky

Potrebujete:

1 ks karfiol

1/2 ks väčší kel (alebo 1 ks malý kel)

1 ks cibuľa

2 strúčiky cesnak

tuk

soľ

čierne korenie

1 ks kvalitný zeleninový bujón

Postup:

Karfiol rozoberte na ružičky, dajte na pekáč, pokvapkajte olejom, posoľte a popeprite. Vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pečte, kým karfiol nezačne hnednúť (cca 25 minút). Medzitým nakrájajte kel a uložte na druhý pekáč, pokvapkajte olejom a posoľte. Keď vyberiete upečený karfiol, znížte teplotu v rúre na 150 stupňov a vložte do nej pekáč s kelom. Pečte do chrumkava (cca 30 minút). Medzitým nakrájajte cibuľu a opražte ju na oleji. Po chvíli pridajte cesnak a chvíľu opražte. Pridajte upečený karfiol, zalejte vodou, pridajte bujón a priveďte do varu. Nechajte variť na nízkom stupni cca 10 minút. Potom pridajte upečený kel a varte ďalších 10 minút. Po dovarení rozmixujte v mixéri. Ochutnajte, či nie je potrebné pridať ešte trošku soli. Servírujte s kúskami opečeného kelu.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.