Karfiolové gnocchi

Napísala Aneta Gedeon

jún 8, 2020 | Prílohy

Potrebujete:

1 ks karfiol

1/2 hrnček plantainová múka (alebo iná)

1 strúčik cesnak

1/2 ČL soľ

olivový olej

Postup:

Dajte ružičky karfiolu do mixéra a rozmixujte na drobné kúsky. Vyberte z mixéra, zabaľte do utierky a vytlačte z neho vodu. Vyžmýkaný karfiol vložte späť do mixéra, pridajte cesnak, soľ a múku. Mixujte, kým nevznikne lepivé cesto. Vyberte cesto na pomúčenú dosku a vytvarujte z neho postupne malé kúsky (gnocchi). Keď sa budú trochu lepiť, nevadí. Rozohrejte nepriľnavú panvicu s olejom a vložte do nej gnocchi. Naraz iba toľko, koľko sa zmestí v jednej vrstve. Opečte dozlatista zo všetkých strán. Dodatočne posoľte, ak je to potrebné.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.