Jablkový koláč s krémom (AIP)

Napísala Aneta Gedeon

okt 29, 2021 | Sladké

Tento jablkový koláč je vyrobený s extra panenským olivovým olejom pre jemnú, voňavú a absolútne lahodnú pochúťku, ktorá je vyrobená z protizápalových surovín. Je kombinovaný s vanilkovým krémom. Je AIP, paleo a bez kokosu. Pre obsah jablka, škorice a zázvoru je ideálny na jesenné obdobie.

Jablkový koláč s krémom môžete pripraviť aj na narodeniny alebo na inú špeciálnu príležitosť. Je skvelým sviatočným dezertom, ak chcete zameniť tradičný koláč za zdravšiu verziu.

Pre tento recept som použila tri malé tortové formy (s priemerom 15cm). Preto čas určený na pečenie je stanovený na tieto formy.

Na krém som použila palmový tuk, ktorý je pomerne tvrdý pri teplote v chladničke. Preto pred prípravou nechajte tuk pri izbovej teplote, aby zmäkol.


Jablkový koláč s krémom

Aneta Gedeon
Tento jablkový koláč je vyrobený s extra panenským olivovým olejom pre jemnú, voňavú a absolútne lahodnú pochúťku, ktorá je vyrobená z protizápalových surovín. Je kombinovaný s vanilkovým krémom. AIP, paleo a bez kokosu.
Prep Time 20 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 40 mins
Course Dessert

Ingredients
  

Korpus

  • 1/4 hrnček extra panenský olivový olej
  • 1/2 hrnček jablková šťava nesladená
  • 2 PL javorový sirup
  • 2 ČL vanilkový extrakt
  • 1/2 hrnček múka z tigrích orechov
  • 1/2 hrnček manioková múka
  • 1/2 hrnček tapiokový škrob
  • 1/2 ČL soľ
  • 1 ČL sóda bikarbóna
  • 1 1/2 ČL škorica v prášku
  • 1/4 ČL zázvorový prášok
  • 1 ks želatínové vajíčko
  • 1/2 ČL prášok z citrónovej kôry
  • 1/2 hrnček jablko ošúpané a nastrúhané

Krém

  • 1 hrnček palmový tuk
  • 1/4 hrnček tapiokový škrob
  • 1/4 hrnček javorový sirup
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • 1 štipka soľ

Želatínové vajíčko

  • 1 PL jablčný ocot
  • 1 PL želatína
  • 2 PL teplá voda

Instructions
 

  • V mixéri rozmixujte olivový olej, jablkovú šťavu, javorový sirup a vanilkový extrakt. V stredne veľkej mise zmiešajte múku z tigrích orechov, maniokovú múku, tapiokový škrob, soľ, sódu bikarbónu, škoricu a zázvorový prášok. Pridajte suchú zmes do mokrej zmesi a spolu rozmixujte dohladka. Prelejte zmes do nádoby. Pripravte želatínové vajíčko zmiešaním v malej nádobe 1 PL jablčného octu a 1 PL želatíny. Potom pridajte 2 PL teplej vody a zmiešajte. Hotové želatínové vajíčko pridajte do korpusovej zmesi. Nakoniec pridajte citrónovú kôru a nastrúhané jablko. Premiešajte. Rozdeľte zmes do troch tortových foriem o priemere 15cm. Vložte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte 20 minút. Po upečení nechajte vychladnúť. Pripravte si krém rozmixovaním surovín určených na krém. Položte na tanier jeden korpus, potrite krémom, zopakujte s druhým aj tretím korpusom a na záver krémom potrite aj boky koláča. Servírujte.
Keyword aip koláč, jablkový koláč, koláč s vanilkovým krémom

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating




 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.