Hovädzie restované cestoviny

Napísala Aneta Gedeon

feb 1, 2021 | Hlavné jedlo

Potrebujete:

300 g pečené trhané hovädzie mäso

olivový olej

3 strúčiky cesnak

3 ks mrkva

1 ks brokolica

1 ks pór

sezamové semiačka

350 g ryžové cestoviny

soľ

Na omáčku:

1 ČL mletý zázvor

(alebo 1/2 ČL čerstvý zázvor)

1 PL kokosový cukor

(alebo med, javorový sirup)

5 PL sójová omáčka alebo „sójová“ omáčka bez sóje

1 ČL mletá červená paprika

1/4 ČL mleté čierne korenie

2 PL olivový olej

Postup:

Trhané mäso pripravíte podľa receptu na mojej stránke. Rozoberte ho vidličkou a opečte kúsky na panvici. Dajte variť vodu (posolenú) na cestoviny a pripravte ich podľa návodu. Posledných 5 minút k nim pridajte variť na ružičky rozobratú brokolicu. Kým sa varia cestoviny, v malej miske zmiešajte zázvor, cukor, sójovú omáčku, olivový olej, červenú papriku, čierne korenie. Do väčšej panvice dajte olivový olej a orestujte na kolieska nakrájaný pór, pridajte sezam a rozpučený cesnak a po cca 2-3 minútach pridajte nastrúhaný mrkvu. Posoľte. Restujte cca 6-8 minút. Pridajte uvarenú brokolicu a ešte chvíľu restujte. Potom pridajte cestoviny, a polejte pripravenou omáčkou. Posoľte a môžete pridať ešte trochu olivového oleja. Na záver primiešajte trhané pečené mäso a servírtujte posypané ďalšími sezamovými semiačkami.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.