Grilovaná zelenina s kuracím mäsom

Napísala Aneta Gedeon

máj 3, 2020 | Hlavné jedlo

Potrebujete:

1 ks červená cibuľa nakrájaná

3 strúčiky cesnak nakrájaný

7 cm zázvor nastrúhaný

4 ks jarná cibuľka nakrájaná

600 g kuracie prsia nakrájané

100 g cukrový hrášok

50 g čerstvé huby šampiňóny portobello nakrájané

1 ks žltá paprika nakrájaná

1 ks čili červená paprika nakrájaná

1/3 zväzok čerstvý koriander nakrájaný

2 PL sójová omáčka

1 PL avokádový (olivový) olej

1 limetka

soľ

čierne korenie

javorový sirup

Postup:

Zmiešajte cesnak, zázvor, čili, jarnú cibuľku a červenú cibuľu. V inej miske zmiešajte ostatnú zeleninu, koriander nechajte bokom. Zahrejte wok, pridajte olej a potom pridajte mäso, dochuťte soľou a čiernym korením a opečte do hneda. Vyberte na tanier. Prilejte do woku ešte olej, pridajte cibuľovú zmes. Chvíľu miešajte, potom pridajte ostatnú zeleninu a opekajte. Dochuťte javorovým sirupom, soľou a korením. Po 3-4 minútach pridajte mäso, sójovú omáčku a avokádový olej. Miešajte ešte cca 1 minútu. Servírujte, posypte koriandrom a pokvapkajte limetkovou šťavou.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.