Čokoládová pena

Napísala Aneta Gedeon

júl 30, 2021 | Sladké

Paleo čokoládová pena pozostáva len zo štyroch základných surovín. Recept je bez mlieka, orechov, sóje.

Základ tvorí kokosové mlieko a horká čokoláda. Celá príprava trvá len pár minút, v chladničke to potom tuhne ešte asi 1-2 hodiny.

Kokosovú šľahačku pripravíte z kokosového mlieka v plechovke tak, že ho necháte na noc v chladničke a potom vyberiete tuhú časť. Môžete použiť len kokosové mlieko, alebo môžete jemne dosladiť javorovým sirupom a vyšľahať mixérom. Tak vznikne nadýchaná kokosová šľahačka.


Čokoládová pena

Aneta Gedeon
Paleo čokoládová pena bez mlieka, orechov, iba z kokosového mlieka a čokolády. Také jednoduché.
Prep Time 5 mins
Cook Time 2 hrs
Total Time 2 hrs 5 mins
Course Dessert
Calories 234 kcal

Ingredients
  

  • 1 plechovka kokosové mlieko 400ml
  • 1 PL želatína
  • 1/2 hrnček horká čokoláda obsah kakaa 70% +
  • 1/2 ČL vanilkový extrakt
  • 1 štipka soľ

Zdobenie:

  • 4 PL kokosové mlieko hustá časť
  • čokoládové chipsy alebo nastrúhaná čokoláda

Instructions
 

  • Vylejte asi 1/4 hrnčeka do stredne veľkej misy a posypte vrch želatínou. Nechajte postáť pár minút. Zatiaľ pridajte zvyšok kokosového mlieka do menšieho hrnca a zohrievajte. Pridajte na kúsky nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Dajte bokom a pridajte vanilkový extrakt a štipku soli. Premiešajte. Vlejte túto zmes do misy s kokosovým mliekom a želatínou. Premiešajte. Vylejte zmes do pripravených menších nádob a vložte do chladničky na 1-2 hodiny stuhnúť. Potom vyberte a ozdobte podľa chuti. Na vrch môžete dať hustú časť kokosového mlieka z plechovky a posypať čokoládovými chipsami. Servírujte.

Notes

Množstvo kalórií je určených na 100 g.
Keyword čokoládová pena, čokoládové mousse, čokoládový puding

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating




 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.