Cestoviny s mletým hovädzím mäsom

Napísala Aneta Gedeon

aug 19, 2021 | Hlavné jedlo

Tieto cestoviny sú bez lepku, bez mlieka a mliečnych produktov a sú paleo.

Sú vyrobené z jednoduchých základných surovín a všetko sa varí v jednej panvici.

Jednoduché jedlo pre rýchly chutný a zdravý obed alebo večeru.

Mäso som použila hovädzie, ale nič nepokazíte, ak zvolíte morčacie alebo iné mäso podľa chuti.

Kokosové mlieko môže byť z plechovky alebo si ho vytvoríte jednoducho doma rozmixovaním 1 hrnčeka vody a 2 PL strúhaného kokosu.

Ryžové cestoviny boli moja voľba, pretože stále varím z bezlepkových surovín. Niekedy však použijem pohánkové cestoviny, tie sú tmavšie a hutnejšie.

Na zahustenie omáčky som použila tapiokový škrob, ten je bezobilninový a bezlepkový.

Cestoviny sa varia v omáčke. Na obale ryžových cestovín je čas varenia 8 minút, keď sa však varia v omáčke, nie vo vode, 10 – 12 minút bolo pre ne ideálny čas. Preto tento čas prispôsobte svojim cestovinám.

Ak máte chuť, môžete do receptu pridať zeleninu. Brokolica je výborná voľba.


Cestoviny s mletým hovädzím mäsom

Aneta Gedeon
Tieto cestoviny majú skvelú chuť. Sú bezlepkové, paleo.
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course Main Course
Calories 121 kcal

Ingredients
  

  • 1 hrnček kokosové mlieko
  • 2 hrnček mäsový vývar
  • 1 PL tapiokový škrob
  • 2 ČL oregano
  • 500 g mleté hovädzie mäso môžete použiť aj iné mäso podľa chuti
  • 3/4 ČL soľ
  • 1/4 ČL čierne korenie
  • 1 ks cibuľa nakrájaná
  • 2 strúčik cesnak rozpučený
  • 1 1/4 hrnček paradajková omáčka
  • 250 g ryžové cestoviny alebo pohánkové
  • 2 PL lahôdkové droždie
  • 2 PL petržlenová vňať

Instructions
 

  • Vo väčšej mise zmiešajte kokosové mlieko, vývar, škrob a oregano. Dajte bokom. Vo veľkej panvici opečte mleté mäso, kým sa zatiahne, posoľte ho a posypte čiernym korením. Vyberte ho z panvice a v tej istej panvici krátko orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridajte späť mäso a vlejte zmes s vývarom. Pridajte aj paradajkovú omáčku a surové cestoviny. Premiešajte, nastavte vysoký stupeň, aby ste celú zmes priviedli k varu. Potom znížte stupeň a za občasného miešania varte cca 10-12 minút bez pokrievky, kým sa cestoviny uvaria a omáčka zredukuje. Na záver primiešajte lahôdkové droždie a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou. Servírujte.

Notes

Množstvo kalórií je určených na 100 g.
Keyword bez lepku, cestoviny

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating




 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.