Klasické palacinkové cesto obsahuje múku, vodu, vajíčka, cukor, mlieko, maslo. Tak veľa prozápalových surovín v jednej palacinke.
Moje bezobilninové palacinky sú z maniokovej múky, kokosového mlieka, vanilky a kokosového oleja. Všetky tieto suroviny sú výborné a patria do zdravého jedálnička. Namiesto vajíčka som použila kvalitnú hovädziu želatínu. Cesto je výborné a palacinky sa robia veľmi jednoducho.
Do palacinky a na ozdobu môžete použiť čerstvé ovocie, džem bez pridaného cukru, kokosovú šľahačku alebo iné zdravé dobroty podľa chuti.

Bezobilninové palacinky (AIP)
Palacinky bez obilnín, bez lepku, paleo a protizápalová (AIP) verzia.
Ingredients
- 1 hrnček manioková múka
- 1/4 hrnček tapiokový škrob
- 2 hrnček kokosové mlieko
- 1/2 ČL sóda bikarbóna
- 1 štipka škorica
- 1 PL želatínový prášok
- 1 ČL vanilkový extrakt alebo vanilkový prášok
- 1 PL kokosový olej extra panenský
- 1 štipka soľ
- 2 PL javorový sirup alebo med
Instructions
- Ak nemáte kokosové mlieko, vyrobíte si ho rozmixovaním 2 hrnčekov vody a 5 PL strúhaného kokosu. Dôkladne rozmixujte, pridajte ostatné suroviny a rozmixujte do hladkej zmesi. Potrite panvicu tukom a vyrábajte postupne z cesta palacinky. Ozdobte podľa chuti a servírujte.
0 komentárov