Batátové lasagne (AIP)

Napísala Aneta Gedeon

jún 3, 2021 | Hlavné jedlo

Potrebujete:

3 ks stredne veľký batát

500g mleté bravčové mäso

1 ČL sušené oregano

2 ČL sušený koriander

soľ

čierne korenie (vynechajte pre AIP)

olivový olej

1 ks cibuľa

4 strúčiky cesnak

2 hrnčeky špenát

2,5 hrnček paradajkový pretlak (neparadajková omáčka pre AIP)

sušená alebo čerstvá bazalka

„Syrová“ omáčka:

1,25 hrnček kokosové mlieko z plechovky

2,5 PL tapiokový škrob

2-3 PL lahôdkové droždie

1 ČL jablčný ocot

soľ

Postup:

Batáty očistite a nakrájajte na tenké plátky. Dajte bokom. Do rozohriatej panvice vložte mleté mäso, posypte soľou, čiernym korením, oreganom a koriandrom a restujte, kým sa zatiahne. Potom vyberte a dajte bokom. Do tej istej panvice dajte nakrájanú cibuľu a cesnak a chvíľu restujte do zmäknutia. Potom pridajte čerstvý špenát a po minúte restovania pridajte opečené mäso. Zalejte 2 hrnčekmi paradajkového pretlaku a dajte dole z platne. Na spodok pekáča dajte pár kvapiek olivového oleja a začnite vrstviť – plátky batátov, polovica mäsovej zmesi, plátky batátov, druhá polovica mäsovej zmesi, plátky batátov. Zalejte zvyšným paradajkovým pretlakom (0,5 hrnčeka). Vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte 30 minút. Pár minút pred dokončením pripravte „syrovú“ omáčku. Všetky suroviny vložte do panvice a chvíľu restujte (2-3 minúty), kým začne hustnúť. Vyberte pekáč z rúry a povrch polejte „syrovou“ omáčkou. Vložte späť do rúry a pečte ďalších 10 minút. Po dopečení vyberte a nechajte vychladnúť predtým, ako budete krájať. Posypte bazalkou a servírujte.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.