Tostones

Napísala Aneta Gedeon

sep 20, 2020 | Prílohy, Slané

Potrebujete:

1 ks plantain (zelený banán)

palmový olej (alebo masť)

soľ

Postup:

Odkrojte konce plantainu a ošúpte ho. Nakrájajte na cca 3 cm kúsky. Zohrejte väčšie množstvo tuku na panvici a vložte do nej nakrájaný plantain. Opekajte cca 2-3 minúty z každej strany, kým budú dozlatista opečené. Vyberte z panvice jednotlivé kúsky. Po jednom ich rozpučte do placky, pomôžte si pohárom, tanierom alebo inou nádobou s rovným povrchom. Takto rozpučené kusy vložte ešte raz do panvice opiecť. Pečte druhýkrát už len 1 minútu z každej strany. Vyberte na tanier s papierovým obrúskom, aby do neho vsiakol prebytočný tuk. Hojne posoľte a servírujte. Najchutnejšie sú hneď po upečení.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.