Pečená mrkva s pomarančovou glazúrou

Napísala Aneta Gedeon

jún 2, 2020 | Prílohy

Potrebujete:

1 PL olivový olej

2 hrste mladých mrkvičiek

1 ks pomaranč (šťava)

1 ks limetka (šťava)

1/2 PL javorový sirup

1/2 PL jablčný ocot

štipka soli

pažítka na ozdobenie

Postup:

Očistite a ošúpte mrkvu. Odrežte vňať tak, aby zostala 2-3 cm. Rozpoľte mrkvu po dĺžke a uložte na zapekaciu misu. Predhrejte rúru na 200 stupňov. Odšťavte pomaranč a limetku. Zmiešajte v miske, pridajte sirup, ocot a soľ. Premiešajte a vylejte na mrkvu. Dobre v šťave mrkvu poobracajte. Dajte do rúry piecť na 30 minút. Párkrát mrkvu počas pečenia poobracajte. Vyberte a posypte čerstvou pažítkou.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.