Cestoviny carbonara

Napísala Aneta Gedeon

mar 26, 2021 | Hlavné jedlo

Potrebujete:

1 ks stredne veľká cuketa

1 ks veľká cibuľa

6 ks strúčik cesnaku

1 ČL sušený tymián

štipka kurkumy

1 PL jablčný ocot

2 PL tapiokový škrob

1 hrnček čistá voda

10-12 ks plátok slaniny

450 g ryžové cestoviny (v surovom stave)

soľ

olivový olej

Postup:

Cestoviny uvarte podľa návodu a dajte bokom. Medzitým vo veľkej panvici zahrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a chvíľu restujte. Potom pridajte rozpučený cesnak, na kocky nakrájanú cuketu, soľ a tymián a restujte na miernom stupni, kým cuketa zmäkne, cca 6-8 minút. Potom preložte celý obsah panvice do mixéra, pridajte jablčný ocot, vodu, tapiokový škrob a kurkumu a rozmixujte do hladkej zmesi. V tej istej panvici opečte do chrumkava nakrájanú slaninu. Potom k nej pridajte rozmixovanú omáčku, uvarené cestoviny a jemne orestujte na miernom stupni cca 1-2 minúty. Ihneď servírujte.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.